Stressfri Styrke!
Terapi og træning til indre balance

Er til dig, som oplever stress eller anden mental belastning som fx overtænkning, lettere angstreaktioner, depressive tanker, mistrivsel og manglende overblik.

Forløbet er for dig der vil investere i dig selv, og skabe en stor forandring både mentalt og fysisk.

Stress tager overskuddet, energien og livsglæden fra os hvis vi ikke har strategier til at håndtere det som belaster og stresser os i vores hverdag eller arbejdsliv.
Stress går ikke væk af sig selv, og forsvinder heller ikke ved blot at behandle symptomerne. Stress skal behandles i dybden, ved at behandle de årsager der ligger bag stressen.

Stress har store negative konsekvenser for vores psykiske og fysiske velbefindende, både de følelsesmæssige udfordringer, men vores fysiske aktivitet er typisk også mindre når vi er ramt af stress.
Når de psykiske ressourcer er i bund, er det oftest at vi ikke vælger de bedste løsninger, hverken for vores mentale eller fysiske helbred

Symptomerne på stress kan være mange og forskellige fra person til person: Måske oplever du at du ikke kan styre, og få ro på, dine tanker, du kan blive overvældet af følelser som magtesløshed, utilstrækkelighed, tomhed, manglende koncentration, ensomhed, vrede, let til tårer, og måske sorg. 
Symptomerne er ofte også fysiske som hovedpine, mavepine, uro i kroppen, hjertebanken, spændinger i nakke og skuldre, træthed, dårlig søvn og en rastløs fornemmelse i kroppen.

Et kombineret terapi- og træningsforløb indeholder:

Det er ikke urealistisk eller uoverskueligt at blive stressfri, men det kræver at du tager beslutningen om, at du ønsker at få hjælp til at komme af med din stress.

Et terapi og -træningsforløb er to-delt, hvor du vil få:

  • Individuelle stressbehandlingssamtaler hos cand.pæd.pæd.psych Lisette Nordqvist Würtz (www.terapihusetnordfyn.dk)

  • Individuelle personlige træningsseancer ved fysioterapeut og personlig træner Allan Hansen (www.fitmedallan.dk).


Begge dele foregår i samme hus i Fredskoven i Bogense.

Er du klar til at blive en stærkere udgave af dig selv,
hvor DU – og ikke stress – har styringen i dit liv?

Forløbet varer ca. 3 måneder og indeholder:

  • 8 gange psykologisk samtaleterapi
  • 12 gange individuel personlig træning


Pris: 14.000 kr.

Du vil i forløbet blandt andet kunne forvente:

Det fokuserede terapiforløb indeholder

Når du starter i stressbehandlingsforløbet, er udgangspunktet DIG! Og den historie du har med dig.

Der er ikke faste temaer vi skal igennem, men derimod tager vi fat i det der optager dig, og hvad der har forårsaget din stress.

Du vil i forløbet få nye mestringsstrategier som er gode og hensigtsmæssige for dig.

Du vil ikke kun bliver hjulpet med din nuværende stresstilstand, men også få strategier der gør dig i stand til at imødegå stress fremadrettet.

I forløbet vil du få forskellige øvelser og redskaber som du skal bruge i din dagligdag, for at skabe den udvikling og forandring der gør, at du kan vende tilbage til en hverdag der ikke er styret af stress, men derimod med ro i dit nervesystem og et større overskud.

Vi vil i starten af forløbet mødes en gang om ugen.
Du vil relativt hurtigt mærke en effekt og blive fortrolig med at anvende de øvelser og redskaber du får, og der vil gradvist være lidt længere mellem samtaleintervallerne.

Det personlige træningsforløb indeholder

Personlig træning er med fokus kun på DIG og de mål du ønsker at opnå.

Vi skræddersyer et holdbart forløb, hvor du får redskaberne til at opnå nye vaner, og et resultat der er holdbart.

Din personlige træner, Allan Hansen er fysioterapeut og personlig træner, hvilket sikrer at du træner korrekt, og at træningen er tilpasset din fysik, formåen og ønsker.

Hovedformålet med træningen er, at du mærker din krop og får løsnet op, på samme måde som samtalesessionerne løsner dine mentale blokeringer op.

Personlig træning er ikke et fast koncept, men tilrettelægges efter hvad du ønsker at opnå, hvilket for eksempel være at – du udover at blive stressfri – ønsker at træningen skal give dig; en bedre kondition, en smidig krop, opbygning af muskler, eller måske et vægttab.

Uanset hvad så handler det ikke kun om træning, det handler om at krop og psyke følges ad, og at dit fokus rettes mod både din mentale tilstand, men også mod at du kan mærke din krop, så du opnår en større fysisk bevidsthed og både kan mærke effekten af træningen og at din stress reduceres.

Gennem forløbet får du indarbejdet nye vaner, så du opnår en effekt der er holdbar, både på kort og lang sigt.

Hvorfor et kombineret terapi og træningsforløb?

Når krop og psyke følges ad med samtaleterapi og træning, så får du ikke kun en psykisk forbedring, men også en fysisk forbedring.
Træning og terapi er effektive redskaber at kombinere, da stress ikke kun sidder i hovedet, men også i kroppen.
Der skal fundamentale men simple ændringer til for at blive stressfri, og ved at kombinere individuel tilpasset træning med psykologisk samtaleterapi, sikrer du dig de bedste redskaber til at blive varig stressfri.

Der er ingen krav til din fysiske formåen, da din træning kan tilrettelægges lige fra interval gå-træning, til kredsløbstræning, eller træning på maskiner.

Der er heller ingen krav om at din læge skal have diagnosticeret dig med stress, og at du skal være sygemeldt med denne årsag.

Det er det som du mærker, der tæller. Er din følelse for eksempel en eller flere af følgende: overtænkning, lettere angstreaktioner, depressive tanker, mistrivsel eller manglende overblik, så er forløbet også for dig.

 

Her er ingen høje krav eller store forventninger til dig, det må du derimod gerne have til os.
Vi står nemlig klar til at hjælpe dig med at opnå et liv i fysisk og psykisk balance – uden stress!

En investering ...i dig selv!

At investere i sig selv er – for mange – oftere sværere end at investere i materielle ting. Der er andre overvejelser såsom; kan jeg ikke bare selv træne, kan jeg ikke bare tage mig sammen, kan jeg ikke bare tale med en ven, eller bare se om det går over?!
Det er ingen facitliste for hvad det rigtige er for dig, men vi ved fra forskningen, at har man forpligtet sig og indgået en aftale med andre, så er man mere tilbøjelig til at fastholde sig selv i at opnå forandringer.
Den motivation der skal til for at ændre vaner og oparbejde nye strategier er svært at gøre alene, især når man er stresset eller på anden måde ikke er i balance.
Det er helt essentielt for at opnå den rette motivation;

  • At man ser det som meningsfyldt og vigtigt
  • At man indgår i et fællesskab med nogen der støtter en
  • At man føler man kan mestre – og har styringen over – det man skal gøre.

Psykologisk samtaleterapi og personlig træning har disse egenskaber, og støtter derfor både din motivation, samtidig med at psyke og krop gøres stærkere og fri for stress.
Ring eller skriv gerne til os hvis du ønsker en afklarende samtale inden du beslutter dig.

Lisette: 
tlf.: 42 30 11 42  
e-mail:
kontakt@terapihusetnordfyn.dk

Allan: 
tlf.:
28 74 38 87  
e-mail:
allan@fitmedallan.dk