Parterapi

De fleste par vil indimellem opleve konflikter, og det er helt normalt. Men når konflikterne bliver mere reglen end undtagelsen, og et negativt mønster er begyndt, kan det være svært at komme på ret kurs igen uden hjælp fra en professionel udenforstående.

Parterapi er en fortrolig samtale mellem jer og mig. Samtalen hjælper med at åbne op for de svære følelser og tanker, I har om jeres parforhold og hinanden.

Reaktioner og forsvarsmekanismer

Vi vil sammen udfolde konkrete situationer for at finde ud af, hvad der er på spil netop for jer, og hvilke reaktioner og forsvarsmekanismer der naturligt kommer frem, når vi arbejder med noget der er svært følelsesmæssigt. Disse forsvarsmekanismer og reaktioner vil vi arbejde med at ændre på, når vi kender årsagerne dertil.

Ofte vil man – uden hjælp fra en professionel og uvildig tredje part – blive ved med at aktivere negative følelser hos sig selv og sin partner. Parterapi vil hjælpe jer med at identificere og ændre de negative mønstre, og jeres samtaler vil blive til ærlige og sårbare samtaler, fremfor bebrejdelser, skænderier og tavshed.

Gennem parterapien vil I blive mere bevidste om, hvordan I fungerer sammen og hver for sig, og derigennem vil I få en bedre forståelse for hinanden og et grundlag for at udvikle jeres parforhold.

Parforhold skal plejes

Mange glemmer at pleje deres parforhold og tager hinanden for givet, hvilket giver utilfredshed hos den ene part eller begge parter, og det vil føre til et konfliktfyldt forhold.

Der kan være flere årsager til at gå i parterapi. Måske oplever I følgende:

Parterapi kan hjælpe jer, så I opnår:

Sådan foregår parterapi

Ved den første konsultation vil vi bl.a. tale jeres parforhold igennem og få klarhed over, om I har samme opfattelse af jeres parforhold og dets problematikker. Vi tager emnerne et ad gangen, for at skabe overblik over jeres situation og for at gøre processen overkommelig og nænsom for begge parter.

Parterapi kræver vilje og arbejde fra begge parter, for at I kan etablere en ny og respektfuld måde at leve sammen på. Jeg guider jer i konsultationen, og giver jer begge plads til, at I hver især kan fortælle, hvordan og hvad I oplever i jeres forhold. Hvis I allerede har besluttet jer for at gå fra hinanden kan parterapi stadig være en god løsning, så I kan gå fra hinanden på en ordentlig måde. Det er særligt vigtigt med en god proces, hvis I har børn. Jeg kan hjælpe jer med hvilke aftaler I skal have i jeres skilsmisse. Det kan for eksempel handle om, hvordan I hjælper jeres børn igennem skilsmissen, eller hvordan I bliver gode til at tale sammen som forældre.

Parterapi kan være den hjælp, der gør at I kommer godt videre sammen – eller videre hver for sig på en god måde. Jeg er klar til at tage imod jer her i min praksis.